Summa sidvisningar

fredag 7 september 2012

Dag 47 Showmanshipträning

Fredag: Vila för mig, tror att jag kan behövda en vilodag. Linnéa hade showmanshiplektion för B idag i stallet. Vi fick vänta 15 minuter innan B ville börja lektionen. Det var viktigare att prata med några andra personer som satt och drack kaffe.

Linnéa och Leo lärde sig snabbt så det såg genast mycket bättre ut än för bara någon vecka sen. Vi fick en del saker att öva på i hemläxa. Vi ska träna längs spåret så att Leo går rakt, han böjer sig annars gärna. Vi ska träna på att Leo ska följa handen vid övergångar. Och set up, dvs att hästen ska stå "square", jämt på alla fyra benen.

B var petig med detaljerna så Linnéa tyckte att det var svårt, men hon kämpade tappert på med Leo. Han är ju inte alls tränad i showmanship så där har vi en del jobb framför oss.
B pratade en del om klädseln och hon tycker absolut att man ska ha kavaj. Jag kollade in modet på förra tävlingen och där var det övervägande folk som tävlade i slinky och inte kavaj. Men nu vill ju förstås Linnéa ha kavaj eftersom hennes tränare säjer att man ska ha det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar