Summa sidvisningar

torsdag 3 maj 2012

Det blev tävling

Alla som följer mig på Facebook har ju redan sett bilder och vet resultat men jag ska givetvis skriva ihop en liten rapport också. Har haft så mycket annat att göra så jag har inte hunnit skriva innan. Det är alltid massor som måste göras efter en tävlingshelg så skrivandet fick vänta lite.

Leo fick nya skor på tisdagen. Veternären tyckte att han bör ha sulor fram så hovis kom på tisdagen och gjorde om framskoningen. Kollade hur han rörde sig och han verkade helt ok.

Uppladdningen inför denna tävling var ju mindre bra så därför har jag nu anmält mig till en tävling om två veckor. Den tävlingen hade jag tidigare valt bort, ska inte tävla så mycket i år var tanken.

På fredagen red jag lite på banan tillsammans med många av de tillresta ekipagen. Leo kändes fin så jag checkade mest av lydnaden. Vill inte anstränga för mycket nu när han hade varit halt. Det var så himla kul att återigen träffa alla gamla tävlingsvänner på kvällen. Det är ju ett halvår sen den senaste tävlingen så det var många glada återseenden. Vi var ett gäng som satt tillsammans på kvällen och drack vin eller öl. En kille hade med sig vällagrad ost och delikatessoliver som han bjöd på. Mycket gott!

Väderleksprognosen inför helgen var lovade eller hemsk beronde på hur man ser det. Prognosen sa 28 grader men det blev värre, 31 grader! I april...Många, många brände sönder sig under dagen, ingen tänkte på att skydda sig mot solen. Jag har svårt att klara värme så jag led. Man har inte direkt svala kläder på sig heller när man tävlar, chaps och blus och sen måste man ha ett plagg under blusen eftersom den är så tunn och ömålig. Måste handtvättas så det är också ett skäl till att ha något under som går att tvätta ordentligt.

Medryttaren hade den första starten i en pleasure och de hade väldig otur eftersom en häst fick spel när hon red och den störde Leo väldigt. Så efter den händelsen var Leo på tårna och var lite stökig för henne. Trots det så blev de placerade.

Min första start var också en pleasure och Leo kändes bra när jag kollade lydnaden men sen inne på banan var han otroligt spänd. Han bockade precis intill domaren så att de fick kasta sig undan...Fin start på det hela. Vi var förstås borta pga av denna olydnad men jag fortastte att rida för träningens skull. Leo ska ju inte lära sig att om man bockar så får man gå ut igen. Resten av klassen gick han ok.

Jag startade i en trail och det gick sådär. Leo lyssnade inte så vidare på mig så jag blev överraskad när det ändå räckte till en 3:e plats. Som hemmaekipage har man en stor fördel eftersom vår trailbana är en naturtrail med vattengrav och en kulle som ska passeras. Många hade stora svårigheter med vattnet.

På söndagen hade medryttaren en start i Trail och det gick riktigt bra. De vann överlägset! 8 poäng mer än tvåan så det var en bra ritt. Sen bytte vi sadel eftersom dottern skulle få tävla i en "Walk and trot" pleasure. Linnéa måste rida med sporrar annars flöjtar bara Leo runt med henne. Förra året vägrade Linnéa ha sporrar och då gck Leo dit han ville och struntade i hennes hjälper. Nu såg det riktigt bra ut. En häst var överpigg och galopperade om Leo och Linnéa men hon hanterade allt perfekt. Som stolt mamma tänkte jag att hon var bäst förstås, men det är ju domaren som dömmer.




På prisutdelningen gör man alltid så att man tar den sist placerade först och sen stiger spänningen när det bara återstår två som ska få pris. När 2:a lästes upp blev det många glädetjut från oss föräldrar, Linnéa vann!
Linnéa förstod också att hon hade vunnit så då klappade hon Leo lite extra.





Efter lunch hade jag en Pleasure med 15 starter. Svårt att placera sig i en så stor klass. Leo var fortfarande spänd och han hoppade återigen till mitt framför domaren. Suck. Man skulle ju vilja ha lite tur också någon gång. Jag hade väl inga större förhoppningar om placering trots att Leo annars gick bra. Men till min stora förvåning räckte ritten till en 6:e plats.

Dagens och helgens sista start var reiningen. Vi är inga reiningspecialister men vi kan göra ett anständigt mönster i alla fall och vi blev 3:a.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar