Summa sidvisningar

torsdag 18 oktober 2012

Dag 84 - Tävling söndag

Dag 84: Upp tidigt igen för att åka till tävlingsplatsen. Jouni betalde räkningen för boendet redan på kvällen innan eftersom vi skulle iväg så tidigt. När jag kom in i stallet var det Julia K där och hon sa att hon redan hade slängt in lite hö till Leo eftersom han var hungrig. Skönt med snälla tävlingskompisar! Jag kastade in lite mer hö och gick sen och hämtade en skvätt kraftfoder till Leo också.

Vi åt frukost på anläggningen i lugn och ro, man sparar en del stress på att göra så. Annars hade vi fått åka emellan för att ge Leo morgonhö, eller be någon om hjälp. Helt ok frukost, det fanns tillräckligt urval för oss i alla fall. Linnéa tog dessutom kokt ägg och det var ju bra. Då är man mätt lite längre. Hon som inte ens brukar vilja äta frukost åt riktigt mycket. Jag kan inte vräka i mig så mycket när jag ska rida utan det blir någon fralla och kaffe.

Tillbaka till stallet och jag tog på repgrimman på Leo för att beta en stund. Han var hungrig på gräs. Jouni tog över och då kunde jag gå och byta om inför min första start. Pleasure LK1/2A. Ridbanan var nästan hemskare än dagen innan, det hade inte torkat upp alls så istället hade det blivit gropigt med lera och sand mellan vattnet. Leo verkligen hatar sånt underlag så det var ingen större idé att sitta och jobba honom på det underlaget. Leo var fin under klassen men han har svårt för koncentrationen. Han går och tittar på omgivningen i skritten och är lite allmänt fladdrigt tyvärr. Vi blev 3:a trots det. Ingen större prestation eftersom vi bara var 4:a i klassen och de som slog mig är rena pleasurespecialister.


Det var inte så mycket tid till nästa klass så jag valde att låta Leo beta under väntetiden. Hoppades att han skulle bli lugn av det. Jouni gav mig lite dryck och mat under tiden. Dvs korv i fralla. Idefix fick också smaka och det var ungefär det godaste som han hade fått äta på länge.

Jouni höll Leo en stund meddans Linnéa och jag gick och shoppade lite. Idefix fick ett nytt halsband och Leo fick en ny grimma med leopardmönster. Linnéa var tillfrågad om hon kunde hjälpa till och dela ut priser under dagen och hon sa att hon ville ge mig en gul rosett. Det fick hon göra i pleasureklassen.Linnéa ville köpa en korv till Idefix men när personalen förstod att korven var till Idefix så fick hon korven. Jag red sen fram för western ridingen. Testade lite byten och det gick fint inga problem alls. Galopperade igång Leo och gick sen upp och väntade på min start.
Det började bra och de första 4 bytena satt ok. Men sen började min stökhäst att gå på snedden och bete sig illa. Så det blev ingen placering...Visst, vi har inte tränat så mycket, men ändå. Jag bev rätt besviken på att Leo stökade runt så.

Packning och lastning sen. Helen hade en sista start efter oss men vi behöve inte vänta alls på henne för det tog ju som vanligt lite tid att lasta Leo. Hemfären gick utmärkt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar