Summa sidvisningar

onsdag 17 oktober 2012

Dag 78 - 83 30 min löpning plus årets sista tävling

Dag 78: Vila

Dag 79: Duggregn men det var skönt ute. Jag sprang i 30 minuter och det kändes härligt! Lite tungt på slutet, men det gick att klara hela sträckan utan avbrott.

Dag 80: Promenader enbart.

Dag 81: Linnéa hade sin sista träning inför tävlingen. Äntligen hade vi fått aktuellt mönster för Showmanshipen. Ganska enkelt så det var skönt.

Dag 82: Packning! Tidsoptimist som jag är så hade jag hoppats på att hinna åka till stallet och fixa Leo på förmiddagen men packningen tog för lång tid så det hanns inte med. Åkte in till stan och hämtade Linnéa i skolan. Packa in allt i bilen och sen iväg till stallet. Regn. Leo strulade som vanligt med lastningen så det var väl lika bra att jag inte hade hunnit tvätta och fixa så mycket med honom. Måste ändå göra om jobbet nu när han plaskade omkring på stallplanen för att slippa gå in i transporten. H kom med sin bil och hon gick sen till grannstallet och hämtade sin häst som skulle åka med oss. Tur att vi hade fått in Leo i släpet innan hon kom. Hennes häst är åtminstone lättlastad så vi kom väg i ganska vettig tid. Fastnade tyvärr i fredagsrusningen och resan tog minst 40 minuter längre tid än normalt, utan köer. Skyfall,så att vi var rädda för vattenplaning stundtals.

Kom fram till anläggningen betydligt senare än vi hade hoppats på men trafiken är ju inget att göra något åt. H red ett pass men jag var alldeles för trött för det. Linnéa och jag fixade Leo så gott det gick, Linnéa bandade manen och jag jobbade med att göra strumporna aningens vitare. Jag bara såg till att förbereda det som gick inför morgondagen och sen försökte vi hitta hotellet. I mörker och regn. Erkänt svårt att hitta tydligen och vi körde givetvis fel. Trötta och smutsiga kom vi så äntligen fram till rätt by och hittade hotellet. Sen middag...21.00 satt vi och åt.

Dag 83: Upp i ottan. Vi skippade hotellfrukosten för att kunna morgonfodra tidigare. Fortfarande mörkt när vi åkte iväg, och det var frost. Så här års är det tufft att tävla helt klart. Leo var glad när vi kom, han gnäggade så glatt när jag kom in i stallet. Han fick hö och lite kraftfoder i krubban. Bytte vatten och sen gick vi till serveringen för att få lite i magen. Frukosten var inte färdig ännu så vi fick vänta en liten stund. Vi fick familjerabatt och behövde inte betala för Linnéa. Flera i personalen kommenterade hur stor Linnéa hade blivit. Det är 3 år sen vi senast tävlade på denna anläggningen. Kul att känna sig välkommen!

Ridhuset var stängt och utebanan var under vatten så där ville jag inte låta Leo smutsa ner sig. Jouni gick till ägaren av anläggningen och frågade snällt om vi inte kunde få longera en liten stund innan han sladdade banan och det fick vi! Jag hjälpte Linnéa att byta om och jag fixade nummerlappen och hennes hår. Leo fick beta en stund, tror att det var bra för att ha honom nöjd och lugn.
Vi hade magnetiska nummerlappshållare till henne och det var lite meckigt att få det på plats. Jag tappade en hållare, men den hittade jag senare hemma när jag packade upp allt från tävlingen. Jag putsade bort en del smuts från Leo och sen var det bara att vänta en liten stund innan det var dags.

Klassen bestod av 13 startande så det delades upp i två avdelningar och Linnéa och Leo hamnade i den andra gruppen. Läktaren på ridhuset var knökfull så det gick inte att smita upp där för att kika på de som startade innan Linnéa så jag hade ingen aning om ställningen i klassen. I denna klass var det både vuxna och barn i samma klass, samt två olika nivåer Lk4 och Lk5. Det beror på att det sällan är så många anmälda så man slår ihop klassen.

Spinnen behöver vi träna mer på men resten av mönstret gick ganska ok. Domaren ville även se en snabbare igångsättning i traven. Leo är ju lite lat och står och vilar på ett ben men det sa domaren inget om. Egentligen skulle Linnéa rygga Leo en hästlängd men det gjorde hon inte men det verkar inte domaren tycka vara så allvarligt efterom hon inget sa om det till Linnéa. Linnéa trodde att hon ryggade men det syns ju tydligt på filmen att det inte var tillräckligt långt.

Sen blev det spännande! Endast placerade ekipage blev kallade till prisutdelning och Linnéas nummer ropades upp! Man börjar alltid prisutdeningen med den sist placerade och för varje nummer som passerades steg spänningen. Till slut blev det Linnéas tur och hon bev delad 3:a! Bäst av alla av våra stallgrannar dessutom trots lite träning.

Lunchpaus och vila för oss alla. Tror att vi var rätt trötta allihop. Jag var enormt nervös i alla fall när Linnéa startade.

Sen var det dags för mig att byta om och göra mig klar för dagens start, i trail. Min egen träning har fått stå tillbaka mycket nu när Linnéa behövt träna på showmanship och trail så jag såg starten mest som framridning åt Linnéa. Visa banan åt Leo. Framridningen var usel p.g.a. att framridningsbanan var en lersjö. Leo hatar djupt underlag så jag kunde inte rida så mycket. Ritten gick väl ok men det räckte inte för placering.

Sen bytte vi sadel och Linnéa fick byta om också inför sin klass, en trail LK5B. Hennes första start i en "riktig" tävling. Hon hade mer eller mindre bestämt sig för att det inte skulle gå att klara av grinden, och då gick det ju inte förstås. Resten av banan gick riktigt bra, tills den sista sidepassen. Leo började bra men sen bjöd han på sidepass även åt det andra hållet så Linnéa blev diskad. Men det gör inget! De var jätteduktiga!
Ta hand om Leo och sen oss själva. Eftersom maten på hotellet inte hade varit så bra så stannade vi på tävlingsplatsen och åt där. Gav Leo kvällsmat, tillbaka till hotellet för dusch och sen tidigt i säng.  Inte orkade vi stanna och festa efter en lång dag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar